Gaasterland, Friesland

BosGaasterland, de parel van Friesland, het bosrijke en heuvelachtige gebied ligt tussen de Friese meren en het IJsselmeer. In het dorpje Sondel ligt het Bungalowpark Sondel, een kleinschalig park met 40 bungalows. Onze gasten kunnen kosteloos gebruik maken van alle faciliteiten van het bungalowpark Sondel zoals:

  • Openluchtzwembad met peuterbad
  • Snackbar
  • Kantine
  • Wasserette
  • Volleybalveld
  • Speeltuin
  • Tafeltennistafel
  • Fietsverhuur

Buiten het speels opgezette bungalowpark liggen op loopafstand de prachtige bossen van Staatsbosbeheer met veel wandel- en fietsroutes.

Dé ideale basis voor een vakantie in de prachtige en rustige omgeving van Gaasterland. Zie ook de website van het VVV in Gaasterland: www.marenklif.nl en www.gaasterlandpromotion.nl

Op fietsafstand van de bungalow is het dagrecreatiecentrum De Hege Gerzen met strand aan het IJsselmeer en een apart peuterbad. Zie voor informatie: www.hegegerzen.nl

LemmerFriesland kent u van de Friese meren, de uitgestrekte weidevelden, de vergezichten, de Wadden, de eilanden enz. En natuurlijk de Friese Elfsteden de de daaraan verbonden tochten op de schaats, fietsend, wandelend, of met de auto. Maar minder bekend is het andere Friesland, het Friesland van de bossen, de fietspaden door het afwisselende landschap van de Zuidwesthoek, het heuvelachtige beboste landschap van Gaasterland, de kleine dorpjes en buurtschappen in en tegen het licht glooiende landschap. De prachtige uitzichten bij de IJsselmeerkust. De strandjes bij Lemmer, Oudemirdum en Mirns. Het Rijsterbos, de Bremerwildernis, Hege Gersen, Wyldemerk, Sondelerleien, noem ze maar op, de prachtigste natuurgebieden van Nederland. Voor de meeste Nederlanders onbekend en dus onontdekt.

Vanuit Sondel kunt u tochten maken naar meren en de prachtige stadjes, zoals Lemmer, Sneek, Stavoren, Hindeloopen en Workum. En wilt u verder weg? Vanuit Stavoren vertrekt in het hoogseizoen elke ochtend de boot naar Enkhuizen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Zuiderzeemuseum en/of Sprookjeswonderland! Of vanuit de Friese havenstad Harlingen naar Vlieland of Terschelling.

Het weer in Gaasterland: www.weeronline.com